Voetverzorging Teylingen

Medisch Pedicure en Voetreflexologie

Specialisaties

Ortheses:

Indicaties voor het dragen van een orthese:

Een orthese is een hulpmiddel gemaakt van siliconen, om bestaande teenklachten te corrigeren of pijnpunten te ontlasten.Een orthese voor drukontlasting kan men in de pedicuresalon laten maken, een orthese om te corrigeren is het werk van een podotherapeut.

Nagelbeugeltechniek:

Bij nagelbeugel-techniek wordt er een beugel (o.a. een dun metalen draadje) over de nagel geplaatst die er voor zorgt dat de zijkanten van de nagel min of meer uit de wal getrokken worden en op deze manier gedwongen wordt om anders te gaan groeien. Deze vorm is geheel pijnloos. De beugel wordt met kunsthars vastgezet waardoor deze er niet af kan vallen. De beugel groeit dan met de nagel mee.
Na verloop van tijd valt deze er dan vanzelf af. Dit proces duurt wel een tijdje, en wordt tussentijds goed in de gaten gehouden door de voetverzorger/pedicure. Ook kan de beugel na verloop van tijd verwijderd worden om hem weer verder op de nagel te plaatsen zodat de nagel nog verder gecorrigeerd kan worden.

Nagelreparatie:

HAVENCO-PEDIQUE is een moderne cosmetische teennagel correctie, het geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels.
Door de ontwikkeling van dit modern correctiemateriaal kunnen nagelziekten nu succesvol behandeld worden.
Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer esthetisch mooie en
goed verzorgde teennagels heeft.
Het is een éénfase gel die met gebruik van een UV lamp wordt uitgehard.
Het product is elastisch en past zich aan de bewegingen van de nagel en voet tijdens het lopen aan, waardoor het niet als storend wordt ervaren. De gelnagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij uw natuurlijke nagel.
Havenco-Pedique is er in verschillende kleuren, samen kunnen we bepalen welke kleur gel bij uw teennagel past.
Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten of speciale ziekten), groeit de gel met de gezonde nagel uit. Om permanent een mooi esthetisch resultaat te behouden moet de gecorrigeerde nagel iedere 3 à 4 weken door uw pedicure worden bijgevijld.

Likdoorns:

Een likdoorn is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern. Over het algemeen wordt een likdoorn in een eeltplek gevormd. Wanneer de dode cellen (eelt) niet meer naar buiten wegkunnen door druk van buitenaf, gaat het eelt in plaats van naar buiten zich een weg naar binnen zoeken.
Wanneer het zover terug in de huid is gegroeid en het komt tegen een van de vele zenuwuiteinden, zal dit zich uiten in een steek van pijn.
De oorzaak van het ontstaan van likdoorns is meestal het dragen van verkeerde schoenen of standafwijkingen van de voet en de tenen.

Al het overtollige eelt wordt door uw pedicure verwijderd zodat de plek pijnvrij is.

Vragen over specialisaties?

Voor al uw vragen over mijn specialisaties en/of behandelingen, kunt u contact opnemen met de praktijk, of neem hier een kijkje.